De site met officiƫle hulpmiddelen voor het spelen van Wordfeud in het Nederlands

De site met officiƫle hulpmiddelen voor het spelen van Wordfeud in het Nederlands.

maandag 19 december 2011

Wordfeud als communicatieplatform

Wordfeud is een erg populair en soms ook wat verslavend spelletje. In een Zwolse kroeg werd het zoveel gespeeld, dat gebruik van de App daar verboden werd. Het is een associaal spel, zei men!

Maar steeds meer zie ik het omgekeerde: door Wordfeud blijven mensen ook met elkaar in contact. Dan misschien niet in de kroeg, maar in tal van andere situaties. Zo speel ik regelmatig een potje met vrienden die al jaren in het buitenland wonen en zo heb ik via Wordfeud ook nieuwe mensen leren kennen. Denk eens wat dit kan betekenen voor de talrijke eenzamen in onze samenleving!
Maar helemaal interessant vind ik het fenomeen dat het spel door velen ook met zakelijke contacten gespeeld wordt. Klanten, partners, leveranciers, collega's, te pas en te onpas dagen ze elkaar uit voor een potje letterleggen. En vervolgens wordt de chatfunctie gebruikt om tussen het spelen door zakelijke informatie uit te wisselen.
Zo heb ik al een aantal zakelijke relaties die me eerder via WF aanspreken, dan me via telefoon, sms of e-mail proberen te bereiken.
Een mooie bevestiging dat dit niet alleen voor mij geldt zag ik dit weekend op TV, toen tijdens de Voice of Holland jurylid Nick (of was het Simon?) opbiechtte dat hij via Wordfeud contact hield met zijn kandidaten.
Wat een actueel spelletje, dat aloude scrabble...

3 opmerkingen:

 1. Wat grappig ik schrijf net een blog hierover. Lees 'm ook:
  http://mariscommunicatie.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, je blogt al net zo weinig als ik ;)
   Leuk verhaal. Ik heb ook regelmatig contact via Wordfeud met de meest uiteenlopende zakelijke contacten. Naast de chatfunctie is ook de onderlinge strijd een bindende factor. 'Ik zal je krijgen, de volgende keer!'

   Verwijderen
 2. Hoe wordt bepaald wie het eerste woord van een nieuw spel moet leggen?

  BeantwoordenVerwijderen