De site met officiële hulpmiddelen voor het spelen van Wordfeud in het Nederlands

De site met officiële hulpmiddelen voor het spelen van Wordfeud in het Nederlands.

donderdag 4 maart 2021

Vliegende start

Het mooiste is om bij het begin van een spelletje Wordfeud een mooie opening te hebben, met veel punten. De vakjes met een dubbele woordscore of letterscore liggen helaas te ver weg van het beginvakje om er gebruik van te kunnen maken. Dus met een woord van 6 letters of minder heb je meestal maar een matige score, van hoogstens 20 punten. 
Maar wat wel kan is alle zeven letters in een keer leggen. Dan krijg je 40 punten extra, zodat je meestal wel zo'n 65 punten krijgt. Dat is een mooie start! Maar hoe doe je dat? Je krijgt meestal niet in een keer de juiste letters voor zo'n mooi zeven letter woord.

Als je het spel mag openen moet je daarom altijd letters ruilen. Er kan niets fout gaan: of je krijgt betere letters zodat je een woord van zeven letters kunt leggen, of je tegenstander legt een woord en je kunt dan aansluiten en gebruik maken van de 2x woordwaarde velden. Als je tegenstander ook ruilt ben jij weer aan de beurt en kun je of je mooie woord neerleggen of, als je dat nog niet hebt, opnieuw ruilen.
Dat kost geen punten, want het spel is feitelijk nog niet begonnen en je tegenstander verdient intussen ook geen punten. Dus alleen maar winst te behalen door letters te ruilen bij het begin van het spel.
Succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten